door Pieter

Surfdag Ouddorp haven met spontane verenigingsbarbecue

Het leuke van een vereniging is het samen surfen. Ook al is surfen een individuele sport het is altijd leuker om met anderen te gaan. Je kan dan met elkaar racen, wateren verkennen en van elkaar leren.

We houden elkaar actief op de hoogte waar er gesurf wordt en gaan surfen via een Whatsapp groep. Afgelopen vrijdag wilden een aantal Ouddorp haven verkennen als nieuwe spot. Ouddorp haven is bekend als speedspot met wind uit het Noorden. Dit idee werd al snel door surfers uit gebreid met burgers, bbq en gezelligheid.

Hierdoor waren we uiteindelijk met 14 surfers van de vereniging aanwezig op Ouddorp haven voor een heerlijke dag surfen, zon, gezeligheid en afsluitende BBQ. Een hele geslaagde dag en avond!

Op naar de volgende!

drukte met surfers op de zevenhuizerplas
door Pieter

40ste actieve lid voor Windsurfing Rotterdam

Windsurfen is weer helemaal booming. Meer en meer mensen zoeken naar vrijheid en nieuwe manieren om buiten te sporten. Corona heeft dit nog een extra boost gegeven.

Deze week verwelkomen we ons 40ste actieve lid.  Er wordt meer en meer gesurft op de plas. Het wordt ook steeds duidelijker dat er een plek en ruimte moet zijn voor deze groep.Het is moeilijk parkeren langs de drukke boulevard niet alleen op warme dagen met de strand gasten, maar ook op de dagen met veel wind passen alle surfers er bijna niet meer.

Lessen en surfspullen opslag

We krijgen ook veel aanvragen voor surflessen, opslag voor windsurf materiaal en het geven van lessen. Hier kunnen wij helaas, tot onze teleurstelling, nog niks in betekenen. We kunnen dit pas oppakken als we een vaste plek aan het water hebben kunnen bemachtigen.

We zijn hiervoor druk in gesprek met de gemeente en anderen partijen, maar dit gaat allemaal niet snel en is heel lastig.

windsurfing rotterdam Algemeen dagblad krant
door Pieter

Nogmaals genoemd in Algemeen Dagblad

Na het artikel in het Algemeen Dagblad van gisteren is er ok vandaag is er weer aandacht besteed in de krant aan het volbouwen van de oevers van de Zevenhuizerplas ter hoogte van het Noorderstrand in Nesselande. In het artikel over het festival Culinesse werd ook Windsurfing Rotterdam genoemd en hoe wij willen werken aan het behoud en het liefst verbeteren van windsurfen en watersport op de Zevenhuizerplas.

De aanmeldingen van nieuwe leden druppelen binnen, maar we hebben echt nog meer steun nodig. Ondersteun watersport en surfen op de plas en wordt supporter lid voor twee tientjes.

interview Radio Rijnmond
door ralph

Interview Radio Rijnmond

Het is nog hartje winter, maar we zitten niet stil! Eerder deze week de lancering van de website en vanochtend waren we te horen op Radio Rijnmond. 

Het interview van RTV Rijnmond 

Luister het volledige interview

Windsurfers op de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande hebben geen eigen plek meer door de oprukkende woningbouw en recreatie. Ze verenigen zich nu om samen te strijden voor een alternatieve locatie bij de plas.

Lees meer “Interview Radio Rijnmond”
door Pieter

Windsurfing Rotterdam in het Algemeen dagblad

Vandaag wordt Windsurfing Rotterdam genoemd in het Algemeen dagblad.

In het artikel wordt de oprichting van de vereniging genoemd en het dat we als doel hebben het verbeteren en behouden van Windsurf faciliteiten op de Zevenhuizerplas.

De media aandacht is zeer gewaardeerd en helpt ons met het duidelijk maken van de noodzaak om sport en watersport recreatie op de Zevenhuizerplas te behouden en te stimuleren.

Support nu surfen, watersport en recreatie op de plas en wordt supporter lid voor twee tientjes.

website online windsurfen rotterdam2
door Pieter

Website online

Door nieuwbouw van woningen zijn we als windsurfers onze vaste stek aan de Zevenhuizerplas kwijtgeraakt.
Andere goede opstapmogelijkheden zijn er eigenlijk niet meer. Daar moet iets aan gebeuren en daarom hebben we Windsurfing Rotterdam opgericht!

Een kersverse vereniging die gaat voor een ultiem doel; een eigen accommodatie aan de plas met horeca en sanitaire voorzieningen.

Vanaf nu staat de website online en is het mogelijk lid te worden. Ben je geen surfer, maar wil je ons wel steunen, dan kan dat door voor 20 euro per jaar supporter te worden. Mag je meteen meedoen aan alle leuke events!

door Pieter

Contact met Staatsbosbeheer

In de zoektocht naar een nieuwe surfspot aan de Zevenhuizerplas hebben we gisteren een lang telefoongesprek gehad met de rayon manager van Staatsbosbeheer.

Hij snapt het probleem dat we hebben en ze zijn bereid serieus naar een oplossing te kijken. Het helpt heel erg als we dat in verenigingsverband doen zei hij.

Voor de landtong aan de noordkant zijn officiële plannen om iets neer te zetten ten behoeve van recreatie. Binnenkort gaan we als kersvers bestuur kennis maken en het gesprek aan!