Over Windsurfing Rotterdam

Windsurfers samenbrengen en ons inzetten voor behoud en verbetering van de windsurf voorzieningen aan de Zevenhuizerplas, dat is het doel van Windsurfing Rotterdam.

Lid zijn bij Windsurfing Rotterdam is laagdrempelig en zonder verenigingsverplichtingen. Je ontvangt uitnodigingen voor onder andere clinics, BBQ's en andere leuke events. Ook kun je deelnemen aan de Whatsapp groep om af te spreken met andere surfers. Wel zo gezellig en veilig.

We zitten boordevol ambitie;  lessen, uitleen en opslag van surfspullen, suppen, yoga... hopen we zo snel mogelijk te faciliteren. Het ultieme doel is een eigen accommodatie met horeca en sanitaire voorzieningen aan het water. Zeg nou zelf, de Zevenhuizerplas zonder surf-/beachclub kan toch niet?

Lid zijn heeft nu, en in de toekomst, dus eigenlijk alleen maar voordelen. Voor die paar tientjes hoef je het niet te laten!

Ontstaan

De vereniging werd eind 2018 opgericht. Aanleiding was het verdwijnen van het enige nog bruikbare parkeerterrein waar windsurfers op konden stappen. Het heeft plaats moeten maken voor woningbouw en de spot is inmiddels niet meer toegankelijk. De bebouwing rondom de plas neemt steeds verder toe en de windsurfers houden geen plek meer over. Enkele enthousiaste surfers besloten de vereniging op te richten om richting gemeente en recreatieschap als belanghebbende aan tafel te komen en zo naar een oplossing te zoeken voor dit probleem.

 

Het Bestuur

Oprichter, Penningmeester

Pieter Brinkman

Woont in Nesselanden en is vaak te vinden voor een paar uurtjes op de Zevenhuizerplas. Naast de plas surft hij ook graag op Kabbelaarsbank en Oostvoornsemeer. Naast windsurfen, gaat hij ook graag golfsurfen in Frankrijk.    

Oprichter, Voorzitter

Ralph de Kreij

Al 30 jaar is de Zevenhuizerplas zijn home spot. Vroeger met fietskarretje, tegenwoordig met een afgeladen trailer vol spullen. 'Een beetje uit de hand gelopen hobby' aldus Ralph. Ook zijn zoon en dochter zijn nu helemaal 'hooked' en vaak op de plas te vinden.

Secretaris

Alain van der Linden

Windsurfer sinds 1984. Groot geworden rond, op en in de Zevenhuizerplas. Nu ruim 12 jaar woonachtig in Nesselande en nog vaak aan het windsurfen op de plas.

Lidmaatschap

Ben je een actieve surfer of heb je passie voor surfen en wil je lid worden van onze club, dan ben je van harte welkom!  lees meer over lid worden

 

Word nu lid!

Surfen is leuker met anderen, leer van elkaar en word een betere surfer. Neem deel aan clynics en surfdagen. Geen verenigings verplichtingen.