drukte met surfers op de zevenhuizerplas

40ste actieve lid voor Windsurfing Rotterdam

Windsurfen is weer helemaal booming. Meer en meer mensen zoeken naar vrijheid en nieuwe manieren om buiten te sporten. Corona heeft dit nog een extra boost gegeven.

Deze week verwelkomen we ons 40ste actieve lid.  Er wordt meer en meer gesurft op de plas. Het wordt ook steeds duidelijker dat er een plek en ruimte moet zijn voor deze groep.Het is moeilijk parkeren langs de drukke boulevard niet alleen op warme dagen met de strand gasten, maar ook op de dagen met veel wind passen alle surfers er bijna niet meer.

Lessen en surfspullen opslag

We krijgen ook veel aanvragen voor surflessen, opslag voor windsurf materiaal en het geven van lessen. Hier kunnen wij helaas, tot onze teleurstelling, nog niks in betekenen. We kunnen dit pas oppakken als we een vaste plek aan het water hebben kunnen bemachtigen.

We zijn hiervoor druk in gesprek met de gemeente en anderen partijen, maar dit gaat allemaal niet snel en is heel lastig.

door Pieter Nieuws