De Zevenhuizerplas is door zandwinning voor de wijken Zevenkamp en Nesselande ontstaan. Het maar liefst 70 meter diepe meer ligt ingeklemd tussen de Rottemeren en de wijk Nesselande.

Op de Zevenhuizerplas kan goed gesurft worden met alle windrichtingen. Bij wind tussen Zuid- en Noordwest kun je het beste opstappen bij het grote strand aan de kant van Nesslande. Bij Oostenwind kan er ook aan de overkant worden opgestapt aan het strand bij Restaurant de Strandgaper.

Alleen langs de kanten is het water ondiep.

Actuele info

Overige info

Waterkwaliteit

Omdat de Zevenhuizerplas tot grote diepte is uitgegraven, loopt de temperatuur van het water in de zomer slechts beperkt op. In deze plas komt daarom sporadisch blauwalg voor. Het meer heeft het Blauwe Vlag keurmerk met de hoogste drie sterren classificatie voor waterkwaliteit. Tijdens het seizoen van mei tot oktober wordt regelmatig bemonsterd. Actuele gegevens over de waterkwaliteit zijn te vinden op zwemwater.nl

Algemene informatie

De Zevenhuizerplas is een door zandwinning ontstaan meer gelegen tussen de Rottemeren en de wijken Zevenkamp en Nesselande. Het maar liefst 70 meter diepe meer wordt al sinds de jaren '80 gebruikt door fanatieke surfers uit de hele regio Rotterdam.
De Zevenhuizerplas valt onder de gemeente Rotterdam en Zuidplas, het beheer van het gebied wordt gedaan door Staatsbosbeheer.

Word nu lid!

Surfen is leuker met anderen, leer van elkaar en word een betere surfer. Neem deel aan clynics en surfdagen. Geen verenigings verplichtingen.