interview Radio Rijnmond

Interview Radio Rijnmond

Het is nog hartje winter, maar we zitten niet stil! Eerder deze week de lancering van de website en vanochtend waren we te horen op Radio Rijnmond. 

Het interview van RTV Rijnmond 

Luister het volledige interview

Windsurfers op de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande hebben geen eigen plek meer door de oprukkende woningbouw en recreatie. Ze verenigen zich nu om samen te strijden voor een alternatieve locatie bij de plas.

En die plek hebben ze al op het oog: een braakliggend terrein ten noordoosten van de Zevenhuizerplas. Dat stuk grond is in handen van Staatsbosbeheer.

“Het zou ook een perfecte plek zijn voor een accommodatiegebouw, waar we als vereniging bijvoorbeeld surflessen aan de jeugd kunnen gaan geven”, zegt Pieter Brinkman enthousiast. Hij vormt samen met Ralph de Kreij en Alain van der Linden het bestuur van de kersverse vereniging Windsurfing Rotterdam.

Oever al bezet

De surfers konden altijd goed in- en uit het water komen bij de parkeerplaatsen aan het Noorderstrand. Maar dat stuk wordt nu bouwrijp gemaakt voor meer woningen.

“En de jachthaven, de waterski-baan en de zwemmers nemen de rest van de oever in”, zegt De Kreij. “Wat begon als opkomen voor onze behoeftes als surfers, is uitgegroeid tot een echt toekomstplan voor alle surfliefhebbers”, vertelt De Kreij.

“Vanaf de jaren tachtig al is de Zevenhuizerplas populair bij surfers uit de hele regio. En dan moet er toch nu ook een plek voor ons te creëren zijn”, vindt Van der Linden.

De surfvereniging heeft al een afspraak met de gemeente en Staatsbosbeheer om over de alternatieve locatie te praten. “Zolang hier wind is, zijn wij er ook”, besluiten de Zevenhuizerplassurfers met een missie.

Bron: RTV Rijnmond .

De aanmeldingen van nieuwe leden druppelen binnen, maar we hebben echt nog meer steun nodig. Support watersport en surfen op de plas en wordt supporter lid voor twee tientjes.